top

Bisnode Slovenija je podjetju Tajfun ponovno podelila  Certifikat zlate bonitetne odličnosti. Podjetje spada v zlati razred bonitetne odličnosti v Sloveniji.

Bisnode, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije, d.o.o., je vodilni ponudnik digitalnih poslovnih informacij v slovenskem gospodarskem prostoru. Bisnode je del mednarodne skupine Bisnode AB, največjega evropskega ponudnika poslovnih in bonitetnih informacij s sedežem v Stockholmu na Švedskem.

Bisnode je vir visoko kakovostnih poslovnih podatkov, ki ponujajo najboljše rešitve in izpolnjuje potrebe in zahteve današnjega časa.

Zlata bonitetna odličnost

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno in izpolnjujejo kriterije za doseganje manjše verjetnosti, da bodo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležila katerega od naslednjih dogodkov:

Za pridobitev bonitete odličnosti Zlata bonitetna odličnost AAA mora gospodarski subjekt dodatno izpolnjevati še naslednje pogoje:

  1. Poslovati mora vsaj 5 let oziroma vsaj 3 leta ob pogoju, da ima več kot 200.000 EUR kapitala;
  2. Celotni letni prihodki morajo presegati 80.000 EUR;
  3. Imeti mora vsaj 20.000 EUR kapitala;
  4. Delež dolga v financiranju ne sme presegati 75%.

Gospodarski subjekti z boniteto odličnosti Zlata bonitetna odličnost AAA imajo 91% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu. V mednarodnem okolju je certificiranje že uveljavljena praksa in na ta način si poslovni subjekti dodatno utrjujejo svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Imetniki certifikata si tako pridobijo dodatno zaupanje poslovnih partnerjev.

Skupina Bisnode ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 12 evropskih državah: Švedska, Norveška, Finska, Danska, Nemčija, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Poljska, Češka in Madžarska. V prihodnjih letih se bo certificiranje izvajalo v celotni skupini 19-ih evropskih držav, kjer je prisoten Bisnode.